Avainlippu

Korona vaarantaa yritysten kassavirran

31.3.2020

toimisto, laskutus

Viimeisimmän yrittäjägallupin mukaan koronavirus on aiheuttanut ongelmia 73 prosentille suomalaisista yrityksistä. Yli puolella yrityksistä myynti ja asiakkaat ovat jo vähentyneet. Yritysten tilanne on monesti jo lohduton ja yli kolmannes yrityksistä on jo käynnistänyt lomautukset.

Yritysten kassavirta on tyrehtynyt ja kassan vajeet alkavat vaikuttaa lamauttavasti liiketoimintaan. Useat yritykset myyvät tuotteita ja palveluita laskulla kuluttaja- sekä yritysasiakkaille. Laskuttamisen tulee tässä tilanteessa olla erittäin säännöllistä ja tarkkaa, jotta toimeentulo saadaan jo tehdyistä töistä tai toimitetuista tuotteista. Maksuvaikeuksiin on joutunut iso osa yrityksistä. On jo tilanteita, joissa asiakas ei yksinkertaisesti kykene maksamaan kaikkia laskujaan, jolloin laskuja erääntyy ja myyjäyrityksiä jää ilman tuloja.

Mitä yrittäjä voi tehdä saatavansa turvaamiseksi?

BRANG tarjoaa yrityksille kokonaisvaltaisen laskutuspalvelun, jonka avulla selkeät myyntilaskut lähtevät BRANGin järjestelmästä asiakkaan haluamassa muodossa viipymättä kyseiselle asiakkaalle. Laskujen lähettämisen jälkeen ne siirtyvät automaattisesti maksuvalvontaan.

Valvonnassa pidetään huoli siitä, että laskut maksetaan ajallaan ja jo erääntyneistä laskuista ollaan yhteydessä ja huomautetaan sekä selvitetään asiakkaan todellinen maksukyky ratkaisukeskeisellä ja asiakaspalvelulla, jonka vasteaika on alle 10 s. Asiakaspalvelumme tarkistaa sen hetkisen tilanteen myös luottotietopalvelusta. Luottotietojen tarkistus antaa tukea mahdollisen perinnän suunnittelemista varten, jotta yrittäjän erääntyneetkin saatavat voidaan vielä kotiuttaa.

Asiantunteva asiakaspalvelu auttaa niin yrittäjää kuin asiakastakin prosessin aikana, jotta saadaan paras lopputulos aikaiseksi. Tavoitteena on löytää ratkaisu, joka mahdollistaa laskujen maksun sekä huomioi asiakkaan maksukyvyn esim. maksusopimuksen avulla.

Korona aiheuttaa viivästyksiä maksuihin, joten nyt on ensisijaisen tärkeää olla hyvissä ajoin yhteydessä BRANGin asiakaspalveluun kaikkiin maksamiseen ja laskuihin liittyvissä asioissa! Yhdessä eteenpäin.

BRANG Asiakaspalvelu
Jos sinulla on kysyttävää mistä tahansa palvelustamme, ota yhteyttä! Me olemme täällä sinua varten. Palvelemme arkisin klo 9–16.30.

Jos sait meiltä laskun:
laskutus(a)brang.fi
Puh. 044 783 1030Perintään liittyvät tiedustelut:
info(a)brang.fi
Puh. 0400 609 883

BRANG Myynti
Mikäli olet tai haluaisit olla yritysasiakkaamme:
myynti(a)brang.fi
Puh. 0400 609 883
tai ole suoraan yhteydessä myyjiimme.

    Etsiikö yrityksesi laskutus- tai perintäpalvelua?

    Täytä lomakkeen tiedot, niin soitamme!

    Tämä lomake kerää sinun henkilötietojasi, jotta voimme kontaktoida sinua sekä toimittaa lisätietoa.

    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.