Avainlippu

Voimistaja

Koulutettu hieroja

Niska jumissa, pitäisiköhän käydä hierojalla? Asiaa ei kannata kauaa pohtia, sillä vaiva harvoin helpottaa itsekseen. Riikka Backman on monipuolinen hyvinvoinnin edistäjä, jonka palveluista ja yhteistyöstä Brangin kanssa kannattaa lukea lisää tästä.

Riikka Backman
Riikka Backman, perintäasiakas

Minä, Riikka.
Olen turkulainen yrittäjä. Minut tunnetaan ehkä parhaiten isoisäni vuonna 1962 perustamasta Laukku-Rasti -yrityksestä. Samalla kun Laukku-Rasti siirtyi kivijalasta verkkokauppaan viime vuonna, otin itsekin suunnan kohti uutta. Olen kouluttautunut hyvinvointialalle ja yritykseni nimi on Voimistaja. Olen luonteeltani tiedonjanoinen ja tavallaan parantumaton opiskelija. Uusi ala on tässäkin mielessä ollut uskomattoman hieno kokemus. Teen edelleen myös paljon järjestötöitä ja olen esimerkiksi Turun Yrittäjien ja Turun Yrittäjänaisten hallituksen jäsen.

Millaista on olla yrittäjä?
Minulle suurin juttu yrittäjyydessä on vapaus. Haluan määrittää oman työtahtini. Olen tottunut tekemään töitä myös viikonloppuisin ja kun koen tarvitsevani vapaa-aikaa, järjestelen työt sen mukaan. Itselleni paras työelämän vastapaino on matkustaminen.

Miten Voimistaja sai alkunsa?
Voimistaja on monen yhteensattuman summa. Aloitin liikkumisen pitkän tauon jälkeen mutta en aloittanut ihan järkevästi ja rasitin itseäni liikaa. Tutkin tuolloin paljon palautumiseen liittyviä asioita ja ihmisen hyvinvointia isommassa kuvassa. Samaan aikaan olimme päättäneet lopettaa Laukku-Rastin myymälän, joten ehkä siksikin katselin hyvinvointialaa uusin silmin. Törmäsin liikunnan ammattitutkintoon, joka oli ensimmäinen tämän alan tutkintoni. Sen lisäksi olen kouluttautunut hierojaksi, personal traineriksi ja suorittanut lukuisia kursseja hyvinvoinnin eri osa-alueilta. Voimistajan perustin vuonna 2017.

Mitä kaikkea te teette?
Hieronta on ykkösjuttu. Lisäksi ohjaan ryhmäliikuntaa ja järjestän tyky-päiviä. Olen myös esimerkiksi koulutettu FirstBeat -hyvinvointianalyysin tarjoaja ja minulla on myynnissä mm. Saaren Taika -tuotteita.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Päivä jakautuu usein kahteen osaan. Aloitan yleensä aamukahdeksalta ja pidän keskellä päivää pidemmän tauon. Jatkan työtä sitten taas iltapäivä-asiakkaiden parissa. Vaikka yksittäiset päivät voivat toisinaan venyä, pyrin tasaamaan viikottaista työkuormaa ja varmistamaan riittävän levon.

Millainen on tyypillinen Voimistajan asiakas?
Suurin asiakasryhmäni on naiset. He usein tuovat mukanaan myös miehensä ja muuta sukua. Asiakkaani on parasta tässä työssä ja moni kyselee liikuntavinkkejä ja kotihoito-ohjeita. Liikunnan ja hieronnan ammattitaitoni täydentävät toisiaan hyvin.

Voimistaja Riikka Backman

Miten Voimistajan laskutus on järjestetty?
Laskutus on alusta lähtien sujunut mutkattomasti, mutta Brangin mukaantulo sujuvoitti sitä entisestään. Käytän heidän ohjelmistoaan laskun  kirjoittamiseen. Se vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen he hoitavat loput. Kaikille yrityksille on tärkeää pysyä ajantasalla laskutuksesta, mutta pienyrittäjälle se on myös resurssikysymys. Aikaisemmin minun olisi pitänyt itse seurata saatavia, mutta Brang tekee sen nyt puolestani. Mikäli maksuajat venyvät, he hoitavat muistutukset ja mahdollisen perinnän.

Kuinka paljon laskuja lähtee kuukaudessa?
Tarkkaa määrää en osaa sanoa, mutta maksimissaan muutama kymmenen. Teen myös Laukku-Rastin yritysasiakkaiden laskutuksen Brangin kautta.

Miksi valitsit Brangin hoitamaan laskutusta?
Tunnen Brangin henkilökuntaa ja tiedän heidät luotettaviksi. Laskutus on myös osa asiakaspalvelua ja haluan että omat asiakkaani saavat myös tältä osin erinomaista palvelua.

Millaisen arvosanan (4-10) annat Brangille seuraavista osa-alueista:
Ohjelmistot ja palvelut: 10
Asiakaspalvelu:10
Ongelmatilanteiden hoito: ei ole ollut ongelmia
Hinta-laatu suhde: 10

Mitä tekisit jos voisit pitää ensi viikon lomaa?
Olisin reissussa! Saan tosiaan pitää tarpeeksi lomaa, tosin se vaatii aina myös enemmän työtä ennen ja jälkeen.

Lähetä terveiset Turun muille yrittäjille:
Ihan turha stressata laskutuksella, tee sitä minkä osaat ja anna laskutuksen tekninen puoli luotettaviin käsiin.

    Etsiikö yrityksesi laskutus- tai perintäpalvelua?

    Täytä lomakkeen tiedot, niin soitamme!

    Tämä lomake kerää sinun henkilötietojasi, jotta voimme kontaktoida sinua sekä toimittaa lisätietoa.

    Hyväksymällä ehdot, vahvistat että olet lukenut ja hyväksynyt tietosuojaehtomme.